Home Couture by Bernie

Onder het eigen label Home Couture by Bernie ontwikkel en produceer ik collecties voor mijn eigen winkels, maar ook voor interieurprofessionals zoals architecten, hotels en andere retailers.

Ik weet graag alle ins en outs van een product. Dat kan eigenlijk alleen als je de productie in eigen beheer hebt en zo is Home Couture by Bernie ontstaan.

Neem bijvoorbeeld het brokaat dat we in eigen kleuren laten weven in een fabriek die mijn ouders 35 jaar geleden hebben ontdekt in Italiƫ. Ook een familiebedrijf. Al ruim 150 jaar weven ze hun brokaat volgens strikte principes. Daar houd ik van.

Ik geef deze klassieke stof graag een eigentijdse look door het bijvoorbeeld af te zetten met veren. Ineens is het een tikkeltje Moulin Rouge en helemaal van nu.

Omdat mijn oog altijd op de stiksels van gordijnen viel heb ik een maakwijze bedacht waardoor de voering ook onderdeel wordt van het interieur. We noemen dit het ‘inside-out model 1010’. We werken het liefst met fijne contrasten. Luxe fluweel afgezet met een fluorgele bies bijvoorbeeld, maar mooie basic combinaties kunnen ook zorgen voor een bijzonder en origineel resultaat.