Bernie Dekker

Mijn naam is Bernie en Amsterdam is mijn thuisbasis. Van jongs af aan richt ik me op het inrichten van huizen en hotels. Mijn hart ligt bij het combineren van stoffen, kleuren en materialen waardoor iets wat op het eerste gezicht gewoontjes lijkt, ineens verandert in iets bijzonders.

Deze liefde voor stoffen heb ik niet van een vreemde. Ik ben inmiddels al de derde generatie die van deze liefde haar vak heeft gemaakt. Opgroeien in het familiebedrijf van mijn ouders en zien hoe mijn moeder in alle wensen van haar klanten voorzag heeft me wijze levenslessen meegegeven.

Mijn oma Gans heeft tot haar laatste snik in de winkels gewerkt en had een neus voor tijdloze dessins en ambachtelijk gemaakte spullen. Ik heb nog steeds haar meubeltjes, maar ook haar prachtige Gucci en Chanel kleding, die er nog als nieuw uitzien. Zij was een echt stijlicoon.

In de winkels op de Stadhouderskade en in de Spreienboetiek op de Albert Cuyp heb ik niet alleen het vak geleerd, maar ook bijzondere mensen ontmoet en me ondergedompeld in andere culturen. Hier haal ik nog dagelijks mijn inspiratie uit.